Stanseverktøy i metall

Verktøymakeren konstruerer og framstiller stanseverktøy i metall etter kundens spesifikasjoner og behov. Det betyr at vi kan hjelpe bedriften din med hele prosessen fra A til Å, fra idé til ferdig produkt og produksjon. Med god fagkompetanse og velutstyrt verksted står vi sjelden fast når kunden vil gå fra skisser eller PC-skjerm, til håndfaste prøver og prototyper, og siden alt foregår i vårt eget verksted har vi full kvalitetskontroll i alle ledd. Det betyr også at endringer og justeringer på stanseverktøy underveis ikke er noe problem. Vi bidrar også med vedlikehold og reservedeler i etterkant. Alle stanseverktøy blir prøvekjørt hos oss før de blir overlevert til våre kunder.stanseverktøy i metall

Utvikling i samarbeid med kundene våre gjør at vi sammen kan skape kostnadseffektiv produksjon. Verktøymakeren har en egne konstruktører som planlegger og diskuterer hvordan verktøyene bør bygges opp. Dette fører blant annet til at det blir tatt nødvendige hensyn til valg av oppbygging slik at det passer kundens produksjonsutstyr. For at et produkt skal kunne lykkes på markedet er det ofte konstruksjonen av delen som er avgjørende. Komplekse former kan kanskje forenkles hvis produktet kommer til en dyktig konstruktør i tide.

Resultatet blir et produkt som lar seg produsere på en mer rasjonell og kostnadseffektiv måte. Høy automatiseringsgrad gjør anleggene kostnadsbesparende. Fullautomatisering betyr ubemannet drift og effektiv utnyttelse av ressursene, slik at kostnadene holdes nede. Det kommer selvfølgelig alltid kundene våre til gode.

Maskiner for stanseverktøy i metall

Med vår moderne maskinpark produserer vi stanseverktøy i metall, jigger, fixturer og liknende med stor nøyaktighet og repeterbarhet siden vi benytter CAD CAM (DAK/ DAP) system. Vedlikehold, endringer og reparasjon av produksjonsverktøy foretar vi selv i egen velutstyrte verktøyavdeling. I monteringsavdelingen setter vi sammen egenproduserte og innkjøpte komponenter til komplette verktøy og jigger. Vi utfører konvensjonell stansing fra eksenter- hydraulikkpresser.

I tillegg har vi presselinjer for kjøring av følgesnittverktøy også kalt progress tool for coilproduksjon. Kvalitetssjekk av produktene foregår kontinuerlig under produksjonen for å sikre kundene riktig kvalitet. Vi har også en viss form for serieproduksjon i våre CNC-styrte fresemaskiner. Vi kan i tillegg tilby industrivasking og gradtromling av deler.

Fordeler med stansing

Stansing er en metode for å forme materialer ved hjelp av presskraft eller slagkraft. Ved å forme materialer på denne måten kan vi slå gjennom flere millimeter tykke materialer. Noen fordeler med stansing er at man ikke bruker varme og teknikken kan brukes på de fleste metalltyper. Stanse- og formingsverktøy kan være med på å løse selv de mest krevende oppgavene.

Hos Verktøymakeren vil vi kontinuerlig forene vår lange erfaring og fagkunnskap med det nyeste av teknologi som vi finner hensiktsmessig å benytte for å nå våre kvalitetsmål. Våre medarbeidere deltar aktivt i problemløsende og utviklende virksomhet og tilpasser produktet etter den enkelte kundes behov, og behandler disse opplysninger konfidensielt.

Vi vil til enhver tid bestrebe oss på den grad av kvalitet og leveringsdyktighet på våre stanseformer og tjenester som er nødvendig for at våre kunder skal kunne levere ulike produkter av høy og jevn kvalitet til rett tid. Våre kunder skal ved å benytte Verktøymakerens ekspertise og effektive produksjon oppnå produktene de ønsker og har behov for til rett tid, og ikke minst til riktig pris.

Kundespesifikke produkter

Bortsett fra vårt eget populære produkt Lindefjeldvinkelen, er alt vi produserer kundespesifikke produkter. Vi leverer til et vidt spekter av kundegrupper som for eksempel til:

 • Elektromekanisk industri
 • Byggevarer
 • Beslag
 • Prosessindustrien
 • Oljeindustrien
 • Skogsdrift
 • Emballasjeindustri
 • Vakuumforming
 • Dør- og vindusprodusenter
 • Veisikring, Safe Road
 • Veiskjær, Nordic Roads
 • Ledningsklammer
 • Ekstruderingsdyser

Prototyper

Prosessen fra idé til ferdig produkt i produksjon kan være lang og kostbar. Verktøymakerens erfarne konstruktører kan bidra med å tegne 3D-modeller etter kundens spesifikasjoner og idé, og samtidig passe på at vi kommer fram til den beste måten å fremstille produktet på. For å kunne definere om form og funksjon tilfredsstiller forventingene til et produkt er det ofte helt nødvendig å lage en prototype. Å forholde seg til en fysisk modell gjør det enklere å forstå enn bare ved å studere en tegning, og gir bedre innblikk i hva som burde endres eller forbedres. Ofte må det lages flere prototyper før man kan sette et produkt i masseproduksjon.

Kontakt oss i dag for stanseverktøy i metall

Verktøymakeren tilbyr våre kunder stor erfaring og kunnskap, og produksjon av stanseverktøy i metall på topp moderne maskiner. Vi produserer verktøy med utgangspunkt i dine behov og med fokus på kvalitet og økonomi. Våre stanseverktøy i metall produseres enten til ekstern bruk i din virksomhet, eller til intern bruk ved serieproduksjon hos oss.

Vår fagkunnskap og våre dyktige og dedikerte verktøymakere sikrer at verktøyproduksjonen optimaliseres etter dine krav til emnets konstruksjon, og i forhold til den produksjonsmengden du har behov for. Uansett hva du trenger hjelp til finner vi en løsning. Kontakt oss i dag for en uforpliktende samtale om hva vi kan hjelpe deg med når det gjelder stanseverktøy i metall.