Formstøping av plast

Verktøymakerens egen plastavdeling tilbyr produksjon av sprøytestøpte deler av termoplast i en mengde forskjellige kvaliteter. Det er en stor fordel at vi har vår egen velutstyrte verktøyavdeling der vi fremstiller både støpe- og stanseverktøy. Formstøping av plast er en produksjonsmetode som er velegnet for å fremstille tekniske plastdeler. Vi både konstruerer, bygger og vedlikeholder verktøyene i eget verksted, men kan også tilby verktøy fra lavkostland dersom ønskelig. Ved at vi kan designe støpeformene innomhus hjelper det kundene våre å holde stykkprisen lav. Riktig designede støpeformer i passende kvalitet, kan gi deg både smartere produksjonsprosess og produkter.

Det betyr også at kundene våre innen formstøping av plast kan være trygge på at de får god hjelp underveis til vedlikehold, anskaffelse av reservedeler, eller andre reparasjoner. Vi er opptatt av å være der for kundene våre gjennom hele prosessen, og ønsker at du skal være trygg på at du får den oppfølgingen og hjelpen du trenger underveis.formstøping av plast

Spesialister innen formstøping av plast

Vi har jobbet med formstøping av plast og bearbeiding av plast i lang tid, så man kan trygt si at vi er spesialister innen plastproduksjon og plaststøping. Vi jobber hardt for å levere plastprodukter av høy kvalitet og hjelper deg alltid med å finne de beste løsningene for din bedrift. Hos oss får du det du trenger av plastprodukter. Verktøymakeren tilbyr formstøping av plast og plastproduksjon for aktører i ulike bransjer og til ulike formål.

Vi tilpasser oss dine behov, både når det kommer til størrelse, form, farge og antall enheter. Dersom du ønsker å inngå et langsiktig samarbeid med oss, kan vi levere plastproduktene din bedrift trenger over tid. Vi leverer blant annet skreddersydde plastløsninger som plastklips for byggevareindustrien til dør- og vindusprodusenter, butikkinnredninger, maskindeksler, medisintekniske hjelpemidler, boltbeskyttere til borerigger, og foringer i nylon til skip. Vi har mange faste og fornøyde kunder over hele Skandinavia som har samarbeidet med oss i lang tid, som for eksempel vår store kjente kunde Norsk Tipping som produserer sine kupongholdere hos oss. Uansett hvilken type produkt det er snakk om, er sjansen stor for at vi kan hjelpe deg med det din bedrift trenger.

Formstøping av plast – Vår metode

Vi stiller som rådgivere gjennom hele prosessen med formstøping av plast, og er med deg fra idé til leveranse av ferdig produkt. Vi kan hjelpe deg med idéutforming, materialvalg, prototyper og endelig produksjon, slik at du får et skreddersydd produkt som oppfyller din bedrifts behov.

Plasten har flere egenskaper som gjør den til et godt alternativ i mange situasjoner. Dette er et lett materiale, noe som også gjør at man bruker mindre drivstoff når man transporterer plastgjenstander. Produkter laget av plast har i tillegg god holdbarhet, og kan vare i årevis dersom de behandles bra.
Ulike typer plast har sine unike egenskaper. I vår plastproduksjon bruker vi den typen plast som vil gi ønsket effekt for ditt produkt.

Bærekraftig produksjon

Formstøping av plast hos Verktøymakeren foregår helautomatisk der alle maskinene er utstyrt med roboter for et trygt uttak av hvert produkt. Vi har kontinuerlig kvalitetssjekk av produktene under produksjonen for å sikre kundenes kvalitetskrav. Ved all formstøping av plast hos Verktøymakeren sørger vi for intern resirkulering av overskuddsplast for hver produksjonsserie. Rundt 95 prosent av overskuddsplasten blir resirkulert og omgjort til nye produkter. Produktstørrelser strekker seg fra noen få gram opp til rundt 1,5 kilo. Vi gjør alt vi kan for at formstøping av plast skal være så effektiv og bærekraftig som mulig med minst mulig svinn.

Moderne maskinpark til formstøping av plast

Våre sprøytestøpemaskiner er av kvalitetsmerkene Engel og Demag som kommer fra Østerrike og Tyskland. Størrelsene strekker seg fra 25 til 250 tonn lukketrykk. Siste og nyeste Engel-maskin som Verktøymakeren anskaffet er utstyrt med Ecodrive. Dette er et energibesparende tilleggsvalg som er fremtiden, og er med på å sikre at vi kan holde konkurransedyktige priser og vilkår. Ved fremtidig utbytte av maskiner vil vi gradvis gå over til Ecodrive på samtlige maskiner. Alle maskinene har avanserte PLS-styringer som sikrer god programmering ved oppstart av nye produkter, samt flere sikkerhetsvalg for trygg og stabil produksjon. Vi har hele tiden det største fokuset på kundetilfredshet og kvalitet, så du kan være trygg på at hvis du velger Verktøymakeren til formstøping av plast får du både det produktet og den oppfølgingen du ønsker.

Materialvalg og produkter

Verktøymakeren er en av få produsenter i Norge som produserer i alle termoplastkvaliteter.
PEHD, PELD, PP, POM, PA6, PA66, PBT, PPS, PC, ABS, TPE, TPU, STYRON. Flere av plastkvalitetene er også flammehemmende og UV-stabilisert, som ofte er et krav fra våre kunder.
Verktøymakeren leter hele tiden etter løsninger som gir merverdi i produktet, og hvordan vi kan tilrettelegge for at formstøping av plast blir mer effektivt og lønnsomt for våre kunder. Målet er å skape produkter av høy kvalitet i tråd med kundenes ønsker, men kanskje også overgå forventningene. Hos Verktøymakeren elsker vi jobben vår, og det kommer deg som kunde til gode. Kontakt oss i dag for en hyggelig prat. Kan du tenke det, kan vi lage det.